Ontdek Jou Zorg

Types

Ben jij degene die het altijd gezellig maakt met collega’s? Of werk je liever zelfstandig en steel je de harten van cliënten? Elke zorgverlener heeft andere kwaliteiten en eigenschappen, zo vullen we elkaar aan om samen de beste zorg te verlenen.

Heb je de zorgtypetest al gedaan? Hieronder zie je een overzicht van de verschillende types.

1. Coördinator

Jij bent niet snel uit het veld te slaan. Waar anderen bezwijken onder de werkdruk, weet jij het overzicht te bewaren. Je neemt van nature de leiding in een crisissituatie en weet ook op het juiste moment een stapje terug te doen. Een sterke samenwerking met patiënten en collega’s is wat jou de motivatie geeft om het beste uit de zorg te halen. Durf in je kracht te staan!

2. Stille kracht

Waar anderen zichzelf willen bewijzen, treed jij liever naar de achtergrond. Hier ga jij ijzersterk te werk. Je pakt instructies snel op en weet altijd wat je moet doen. Tussen routinematig werk én nieuwe werkzaamheden voel jij je als een vis in het water. Jij haalt het beste uit jouw tijd en zorgt dat alle werkzaamheden af zijn. Hou er rekening mee dat niet iedereen zo snel is als jij!

3. Hartendief

Het welzijn van anderen is jouw motivatie. Je zet je de patiënt altijd centraal. Je leert hun wensen en behoeften kennen en vindt het belangrijk hieraan te voldoen. Collega’s zien jou als een zorgzaam persoon die veel aandacht steekt in anderen. Dit is jouw kracht. Pas op dat je jezelf niet altijd op de tweede plek zet!

4. Gangmaker

Jij weet voor iedereen het werk leuk te maken! Als jij binnenkomt breng je een hoop positiviteit met je mee. Je maakt makkelijk contact met patiënten en weet ze op het juiste moment op te vrolijken. Je bent niet bang om voor jezelf op te komen en laat van jezelf horen als je het ergens wel of niet mee eens bent. Vergeet niet goed te luisteren naar anderen!